Sikkerhetskontroll i Oppdal

Sikkerhetskontroll i Oppdal

Publisert av John Olav Hammervik den 28.08.23.

Helgen den 26. til 27. september hadde NBCC avdelinger Romsdal, Kristiansund og omegn, og Sunndal og omegn sikkerhetskontroll for sine fastliggere på campingplasser i Oppdal. Kåre Stakkestad, John Hammervik og Odd Roar Romfo møttes på Trollheimsporten Turistsenter på lørdag. Vi kontrollerte også fastliggere på Breesgård Turistsenter, Halsetløkka Camping og Skarvatnet Camping. Vi ble svært godt mottatt av både personale og campingvogneiere på alle plassene. På Granmo Camping var det dessverre ingen som ønsket kontroll.

Vi tok el-sjekk og gasstest, og sjekket utluftning på batteriet. De som hadde de dårligste gasslangene fikk disse byttet ut, mens de som hadde to-tre år gamle slanger fikk beskjed om å skifte selv. Vi var usikre på hvor mange som ville bli kontrollert, og hadde ikke nok nye slanger i denne runden. Det viste seg å være veldig mange dårlige slanger, faktisk var det noen som heller ikke hadde utluftning på batteriet.

På el-siden var det kun én av de 17 kontrollerte vognene som hadde 1.5 kW ledning. Det er litt vanskelig å få kontrollert alle strøminntakene, da mange av ledningen går inn på spikerteltsiden.

I etterkant har vi sendt ut rapportskjema over manglene til de enkelte campingvogneierne.

Det ble to dager på fire campingplasser, og vi takker for godt samarbeid! Vi kommer tilbake om to år.